Veredeling
Start Omhoog Algemeen Nieuwigheden Lijst met mijn cultivars Foto's Veredelingsdoelen FNC

 

 

Veredelen van Fuchsia's.

Bestuiven gebeurt in het wild door kolibries. Met hun lange snavel gaan ze in de bloembuis op zoek naar honing, waarbij ze gelijkertijd voor bestuiving zorgen.In Nederland kunnen we afwachten of er via de wind, bijen of hommels bestuiving plaats vindt. Mocht dit al het geval zijn, dan weten we niet zeker welke plant de vader is geweest.

Beter is het gericht te bestuiven door zelf stuifmeel van de beoogde vader te nemen, dit aan te brengen op de stamper van de bloem van de moeder en de stijl met stamper af te dekken met een kokertje van aluminium folie. Doelgericht werken levert op termijn meer op dan op de bonnefooi spontane bessen plukken en uitzaaien. 

Er is de laatste tientallen jaren veel aan veredelingswerk gedaan, en met groot succes. Ettelijke duizenden cultivars zijn zo wereldwijd ontstaan, en een groot aantal daarvan is bij gespecialiseerde Fuchsia kwekerijen te verkrijgen (zie http://fuchsia.pagina.nl/).

Het is en blijft bij veredelen belangrijk om zowel de gespecialiseerde liefhebber als het grote publiek van goed materiaal te voorzien. Een scherpe selectie van de zaailingen door de veredelaar en toetsing daarvan door een erkende keuringscommissie zijn daarbij noodzakelijk. Aan 'Look alike's' hebben we niets.

De Veredelingspagina bestaat uit een algemeen gedeelte, gegevens over al mijn officieel geregistreerde fuchsia-cultivars (Lijst met mijn cultivarsrecente nieuwigheden) en andere veredelingszaken (zoals    veredelingsdoelen, foto's).